ANAKKU YANG PERTAMA

ANAKKU YANG PERTAMA
RABIATUL ADAWIYAH

January 4, 2016

U M R A H K U Y A N G P E R T A M A + PERJALANAN +

Assalamualaikum wbt...Alhamdulillah ..10 hb Dis lepas i daddy n baby ad di beri peluang menjadi tetamu Allah untuk mengerjakan umrah kami yang pertama ...sesungguhnya ALLAH yang MAHA MENGETAHUI tentang segala percaturanNYA ..tiadalah i sangka sama sekali yang i akan ke sana mengerjakan umrah secepat ini. Benarlah REZEKI itu RENCANA DIA ...siapalah kita untuk menidakkannya...ramai yang mendoakan..tak kurang juga yg "sinis" tapi saya mendoakan anda juga dapat menjejakkan kaki ke sana...tak ramai yang tahu ...saya memang mengambil keputusan untuk tidak mewar2kan tentang hal ini ...PERTAMANYA ; saya risau tentang visa yg sgt2 ketat sekarang ni...dan ada beberapa faktor lain.

Umrah kami bersama dengan saudara mara (sebelah arwah abah i) adalah lebih kurang seramai 21 org melalui pakej MUHIBBIN HOLIDAY , iaitu di bawah pimpinan USTAZ GHAZALI (Adik ustaz Asri RABBANI). orangnya sangat tenang ...dan cara dia menyampaikan ilmu berkaitan umrah sgt mudah di fahami. ni pakej harga dan jadual perjalanan kami .


10 hb dis- adik beradik di airport....


The Suhaimi's
**********
OMAN AIR
************


Penerbangan kami dengan Oman Air ...i boleh kata sangat selesa..cuma baby ad la..pertama kali dia naik flight ..lama pulak tu..dia agak bosan ..buat "perangai" tu biasa la..heheheh ..transit di Oman lebih kurang 5 jam..jadi tk boleh nak ke mana2 cuma di dlm airport sahaja...1 riyal OMAN adalah RM11 ....so kami byk NGANGA di sana..hahahahah ....ayaq kotak baby ad 2 kotak RM11...
(lap peluh) 
 DI DALAM FLIGHT....ATOK RAFIE DOK MELAYAN BABY AD... i...mak ndak n cik yah dok sederet.... 


Airport Oman.....


DUTA MUHIBBIN HOLIDAY ..ahahhahaha 


 DENGAN UNCLE AUNTY DIA..syukur ada depa ni...boleh la dok layan baby ad 


************************
AIRPORT KING ABDUL AZIZ
*************************

lepas 5 jam berkampung di Airport Oman , kami naik Oman Air jugak...ke Airport

King Abdul Aziz Airport,Madina ..tak lama...2 jam setengah saja... hehehe 

 baby ad nmpak ja steady masa ni..time dia ngamok i tk snap pic la kan...kih3..tp apapon moment2 yang indah saja kita ingt..yg ngamok2 tu semua kita simpan untuk di rindu2 nt...kannn... hehe

OK GUYS..ENTRY UNTUK MADINAH N MEKAH AKAN DI UPDATE NANTI....SEMOGA SEMUA ENJOY DAN BAHAGIA... lots of love , Mommy!No comments:

Post a Comment